Een prachtige plek

vakantieparken oostenrijk

Voor veel mensen begint een perfecte vakantie met een vakantieoord in Oostenrijk. Er zijn dus ook veel vakantieparken oostenrijk. Voor mensen die zich willen onderdompelen in de Oostenrijkse cultuur, is de hele regio in het zuiden van Europa een prachtige plek om vakantie te vieren. Het Oostenrijkse landschap is een rijk mozaïek van culturen, talen en landschappen. Elk dorp, elke berg en elk kasteel heeft zijn eigen karakter en zal zijn eigen indruk maken. Het landschap van Oostenrijk is een ingewikkelde puzzel van landvormen en bergformaties die vol zit met historische, religieuze, geologische en artistieke verwijzingen. Voor ieder wat wils dus!

vakantieparken oostenrijk

Wintersport

Veel mensen uit Nederland gaan alleen naar Oostenrijk om te skieen. Het heeft natuurlijk een prachtig skigebied. Als je van skiën of snowboarden houdt, kan je hier dan ook de tijd van je leven hebben. Ook de après ski is enorm populair onder Nederlanders. Wat is er nou lekkerder dan de hele dag lekker in het zonnetje over de sneeuw glijden en aan het eind van de dag (of soms al wat eerder) heerlijk los te gaan in de Oostenrijkse bars? Qua eten is er meestal genoeg keuze, al moet je wel van grote schnitzels of nog grotere braadworsten houden. 

De taal in Oostenrijk

Welke taal spreken ze in Oostenrijk? De meeste mensen in Oostenrijk spreken Duits (of op zijn minst Duits- of Engels-achtig) en de mensen uit de andere landen gebruiken soortgelijke talen. De beste manier om deze vraag te beantwoorden is waarschijnlijk een blik te werpen op de situatie in Duitsland.  Zoals in de meeste Duitstalige landen, telt de Duitse bevolking een hoog percentage tweetaligen. Van de totale Oostenrijkse bevolking spreekt ongeveer 75% Duits, 9% spreekt Duits-achtige talen en ongeveer 3% spreekt een taal die nauw verwant is aan het Italiaans. Het aantal mensen dat een van de twee talen spreekt, is in Oostenrijk bijna even groot als in Duitsland.