Zorg voor een veilige schoorsteen

Het stoken van een kachel of open haard brengt veel gezelligheid in huis maar zorgt natuurlijk ook voor aangename warmte. Om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier kunt stoken dien je behalve een goed apparaat er ook zorg voor te dragen dat de schoorsteen in orde is. Rook en warmte horen namelijk op een veilige manier afgevoerd te worden zodat het niet binnen kan dringen in je huis. Als je voor een goede afvoer zorgt zal je kachel of haard zelf ook beter functioneren en meer rendement opleveren.


Bouwonderdelen

Voor een goed rookkanaal schaf je het beste onderdelen aan bij de rookkanalen specialist zoals de Bouw-Handel. Ze verkopen een breed scala aan bouwonderdelen en behalve het rookkanaal zelf kun je er ook terecht voor de benodigde onderdelen om het te bevestigen. Naast het rookkanaal zelf heb je de volgende onderdelen ook nodig. Bevestigingen en steunen, dakdoorvoeren, eindstukken, hulpstukken en andere onderdelen. Je kijkt voor meer informatie over wat je nodig hebt het beste even op de website. Als je er niet helemaal uitkomt kun je altijd contact opnemen met Bouw-Handel. Ze kunnen je namelijk ook bouwadviezen geven.
Dubbelwandig rookkanaal

Wanneer je een rookkanaal aan wilt schaffen is het verstandig om voor een dubbelwandige variant te gaan, zeker als je een open haard of gaskachel in huis hebt. De schoorsteen voorzien van een dubbelwandig rookkanaal is niet alleen veiliger doordat de rook en warmte binnen het kanaal blijft en op de juiste manier naar buiten kan, de schoorsteen zal ook beter trekken.