Zo stap jij over op LED tl-verlichting

led tl-armatuur

Verlichting is voor velen iets wat onmisbaar is. Het zorgt ervoor dat je goed kunt werken als het buiten donker is. Ook kan het de functie van een goede sfeer hebben. Waar je verlichting ook voor gebruikt, het hebben van een betrouwbare variant is erg belangrijk. Je wilt tenslotte niet om de haverklap je verlichting aanpassen of moeten vervangen. Daarom stappen steeds meer mensen over op het gemak en de voordelen van een LED tl-armatuur. Waarom is dit het geval? Wat is er mis met de tl buis die we al decennia lang kennen? Welnu, de gangbare tl buis heeft toch echt een aantal nadelen waardoor hij minder populair is geworden. Allereerst is er het hinderende geknipper en geflikker. Daar wordt niemand vrolijk van, plus het kan je enorm afleiden als je ergens mee bezig bent. Daarnaast slurpt een gangbare tl buis enorm veel energie die vervolgens niet wordt omgezet in licht, maar simpelweg wordt verspild. Deze verspilling kan zelfs oplopen tot wel 70-90% van de energie.

led tl-armatuur

LED tl-armatuur, het betrouwbare en efficiënte alternatief

Gelukkig is er tegenwoordig een uitstekend alternatief voor die oude tl buis. Door over te stappem op led verlichting ben je van alle bovenstaande nadelen af. Led knippert nooit, gaat veel langer mee en gebruikt zelfs 100% van alle energie, hierdoor is led een betrouwbaar en efficiënt alternatief. Hoe stap je nu het beste over naar led tl buizen? Misschien heb je al een gebouw of woning volhangen met bestaande traditionele tl armaturen en zie je het direct vervangen daarvan nog niet zo zitten? Geen probleem. Led verlichting is ook beschikbaar met retrofit aansluitingen. Dat wil zeggen dat ongeacht het type armatuur dat je nu in gebruik hebt, er past altijd een nieuw led alternatief in vanwege de retrofit aansluiting.

Let op deze zaken

Let bij het vervangen van de lamp op een aantal zaken. Zoals reeds vermeld de fitting. Maar daarnaast is het belangrijk om te kijkem naar de kleur die je wenst. Net als met de oude garde tl buizen is ook met led een breed scala aan temperaturen beschikbaar. Let ook op, als je besluit geheel nieuwe armaturen te installeren, of je de juiste hebt die overeen komt met de lichtopbrengst en de kleur.