Welke vloeren zijn uitermate geschikt voor de keuken?

Keuken

Wanneer je net een huis hebt gekocht of wanneer je de keuken gaat verbouwen, dan is het belangrijk dat je het juiste type vloer uitkiest. Een vloer is namelijk essentieel voor in de keuken. Je hebt een vloer nodig die tegen vocht kan en waar je veel overheen kan lopen. Gelukkig zijn er genoeg gespecialiseerde bedrijven, zoals Laminaatpark, die jou kunnen helpen met het maken van een keuze. Wil je weten welke vloer uitermate geschikt is voor jouw keuken? Lees dan deze blog!

Pvc vloer

Een pvc vloer is een type vloer dat bij vrijwel iedere kamer past. Het is daarnaast ook nog eens relatief goedkoop. In de aanschafprijs merk je daar niet zo heel veel van, maar doordat pvc een lange houdbaarheid heeft, levert dit op de lange termijn geld op. Als je je vloer regelmatig onderhoud met een dweil, dan blijft het in topconditie. Een pvc vloer kan eentonig zijn. Dat komt, doordat er maar een aantal verschillende patronen beschikbaar zijn. 

Houten vloer

In de keuken kan je een houten vloer plaatsen, mits deze goed is afgewerkt en mits deze van een hoge kwaliteit is. Het grootste voordeel van een houten vloer in de keuken is dat deze bestand is tegen vlekken. Een beetje olie en de vloer is weer zo goed als nieuw. Daarnaast kunnen sommige houten vloeren gecombineerd worden met vloerverwarming. Daardoor hoef je geen last meer te hebben van koude voeten. De houten vloer zal echter wel sneller slijten in de keuken dan in bijvoorbeeld de woonkamer.