Wat doet een verkoopmakelaar?

Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar? Dan ben je naar alle waarschijnlijkheid bezig met de toekomstige verkoop van je huis. En dat begrijpen wij als geen ander, want misschien is het voor jou of jullie wel tijd voor de volgende stap. Een huis met een tuin, bijvoorbeeld. Of een groter huis met vele kamers, waar je jezelf wel oud ziet worden. Wellicht kunnen je kinderen het huis dan later overnemen. In welke stap je je ook bevindt, het is onvermijdelijk dat je een verkoopmakelaar nodig zult hebben. Maar wat doet deze en waarbij kun je hulp verwachten? Dat en meer lees je in dit artikel! 

Over de verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar doet verschillende dingen en heeft verstand van zaken waar jij in principe niets van weet. Het belangrijkste waar jij je mee bezig wilt gaan houden als je bezig bent met verhuizen is op zoek gaan naar een volgend huis. Je bent namelijk druk met de verhuizing in je hoofd, je bent bezig met inpakken, organiseren en misschien zijn er veel andere zaken waar je heel druk mee bent. Hartstikke logisch dat je daarom aandacht wilt besteden aan andere dingen en niet aan de specifieke verkoop van je huis. Een verkoopmakelaar is van grote toegevoegd waarde bij de verkoop van je huis. Deze makelaar zorgt er altijd voor dat jij weinig hebt om naar om te kijken. Hij probeert je maximaal te ontzorgen. Met zijn kennis en met zijn expertise probeert hij het maximale uit de verkoop te halen. Dat bestaat uit een aantal taken, zijn pakket:

  • Het in goede banen leiden van bezichtigingen;
    Via diverse kanalen je huis promoten (daarvoor en daarna);
  • Uiteindelijk onderhandelen over de verkoopsom;
  • Opstellen van de overeenkomst, te weten: de voorlopige koopovereenkomst.

Als de bezichtigingen naar wens zijn verlopen dan is er vaak al redelijk snel een eerste bod. Natuurlijk kun jij zelf bepalen of je een bepaald bod accepteert, maar het is goed om te weten dat een verkoopmakelaar ervoor kan zorgen dat er het maximale uit een bepaalde woning kan worden gehaald. Het is dus absoluut waar dat jij zonder verkoopmakelaar misschien duizenden, zo niet tienduizenden euro’s misloopt. En dat is zonde, toch? Overigens is het ook ontzettend fijn om te weten dat jouw huis wordt verkocht voor een prijs waar jij wellicht zelf niet van had durven dromen. Zeker in deze markt is dat niet iets geks. Maar besef je wel dat je daarvoor vrijwel altijd een verkoopmakelaar voor nodig hebt. En waar je die vindt? Dat lees je hieronder.

Waar je een verkoopmakelaar kunt vinden

Je bent aan het einde van het artikel gekomen. Je wilt je huis verkopen, maar wilt er niet te druk mee bezig zijn. Je wilt je huis verkopen en wilt daarvoor de maximale prijs krijgen. En dat kan, want je kunt gebruik gaan maken van een verkoopmakelaar. Wil jij op zoek gaan naar offertes zodat je kunt vergelijken? Dan leer je ook hoe duur het is om een dergelijke makelaar in te schakelen. Wat jij ook wilt, wij wensen je veel succes met de verkoop en waarschijnlijk: veel plezier in je nieuwe woning! Bekijk zelf de informatie via verkoopmakelaaroffertes.nl.”>www.verkoopmakelaaroffertes.nl.