Waar let je op wanneer je een nieuwe televisie koopt?

Een televisie kopen doe je vaak niet zomaar, meestal is het omdat het model ervoor het niet meer doet, bij een verhuizing of omdat je een grotere wil aanschaffen en de kleinere naar de slaapkamer verhuisd. Hoe leuk het ook is om een nieuwe televisie uit te zoeken is het ook zeker een moeilijke klus, want hoe weet je welke de beste televisie is en zorg je dat je geen miskoop maakt? Er zijn wat punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe televisie, die vind je in dit artikel terug. 

Het beeldscherm

Afhankelijk van waar je televisie wordt geplaatst kan je ook de grote bepalen. In je slaapkamer wil je namelijk niet zo een groot beeldscherm als je in de woonkamer zou willen. Je hebt niet alleen verschillende groottes  van het beeldscherm maar ook verschillende soorten. Denk hierbij aan een plasmascherm, OLED of een LED scherm. 

De televisie

Wanneer je een televisie gaat aanschaffen moet je ook goed bedenken wat voor soort televisie je wil, wil je een smart tv of heb je voldoende aan een normale? Daarnaast kan je ook opletten op de kleur, een standaard televisie kleur is zwart en soms grijs, maar tegenwoordig is wit als televisie kleur ook een optie. Er bestaan ook nog modernere opties, zoals je televisie als die uit is eruit laten zien als een schilderij. De televisie bevindt zich dan in een soort schilderijlijst. 

De aansluitingen

In bijna ieder huishouden is wel iets van een apparaat aangesloten op de televisie of het nou het modem is van je provider een spelcomputer, een dvd recorder of een soundbar. Kijk daarom goed hij het aanschaffen van een televisie naar de hoeveelheid en de soorten aansluitingen. Daarnaast kijk goed naar welke apparaten je er op aan wil sluiten en hoeveel dat er zijn. Heb je bijvoorbeeld meerdere HDMI aansluitingen nodig dan kan een HDMI splitter ook een optie zijn, dan heb je niet veel aansluitingen op de televisie nodig. 

Neerzetten of ophangen?

Het maakt niet uit of je een televisie aanschaft voor de slaapkamer of voor de woonkamer, in beiden gevallen moet je bedenken of je de televisie neerzet of gaat ophangen. Zowel het neerzetten als ophangen heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel van neerzetten is dat ie op een kastje kan staan en je geen gaten hoeft te boren of extra onderdelen hoeft aan te schaffen. Echter kan dit ook een nadeel zijn, misschien heb je een kleine slaapkamer en wil je geen extra kastje voor de televisie of ben je bang dat die eraf valt. Dan is ophangen een groot voordeel, je hoeft geen extra kastje neer te zetten op de juiste hoogte om televisie te kunnen kijken, je hoeft enkel de juiste ophangbeugel aan te schaffen en de televisie op te hangen. Hou rekening met de grootte van de televisie of je de televisie nou neerzet of gaat ophangen. 

Bron: de Beste