Tips bij het kopen van nieuwe tuinstoelen

ronde tuinstoel

De meeste tuinen zijn al gevuld met schoonheid en leven, dus waarom zou je niet wat zitplaatsen aan deze combinatie toevoegen? Tuinstoelen zijn niet alleen voor decoratie; ze bieden jou en je gasten een plek om te zitten als je van het buitenleven geniet.

Als je nieuwe stoelen wilt kopen zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden voordat je gaat shoppen. De volgende tips informeren je over de basis wat je moet weten met betrekking tot het kiezen van tuinstoelen.

Waar moet je ze plaatsen?

Volgens Feng Shui kan het plaatsen van tuinmeubilair bij je deur ongeluk brengen. Als je ze bijvoorbeeld te dichtbij plaatst, kunnen mensen bij het passeren per ongeluk tegen de deur of een ander meubelstuk stoten. Houd er rekening mee hoe breed en lang uw deuropening is voordat je beslist waar je deze items in je tuin wilt plaatsen.

Als je van plan bent regelmatig gasten te ontvangen, is het misschien beter om ruimte te besparen door ze uit de buurt van in- en uitgangen te plaatsen. Je wilt niet dat iemand zijn stoel omgooit, net als diegene op het punt staat te gaan eten of drinken op een hete zomeravond!

ronde tuinstoel

Metaal heeft de voorkeur

Veel mensen geven de voorkeur aan metalen stoelen in hun tuin vanwege de duurzaamheid. Vergeleken met houten stoelen zijn metalen stoelen steviger en kunnen ze meer elementen verdragen. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor elk seizoen en bovendien zullen niet rotten, barsten of vervagen met de tijd.

Hoe moeten ze eruit zien?

Goed gemaakte, comfortabele stoelen moeten stevig genoeg zijn om het lichaamsgewicht te dragen. Ze moeten echter ook te zwaar zijn zodat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Kies indien mogelijk modellen die zowel armleuningen als een hoofdsteun hebben, aangezien deze extra steun en comfort bieden tijdens langere zitsessies.

Ronde tuinstoel zijn een uitstekende keuze als je een uitnodigende sfeer wilt. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan lichaamstypes en zorgen ervoor dat je lang comfortabel kunt zitten. De beste modellen ronde tuinstoel zijn gemaakt van duurzame materialen die bij nat weer niet drassig worden, zodat ze het hele jaar door kunnen worden gebruikt.