Retro Meubelen: Nostalgische Decoratie

retro kast

Je hebt misschien al gemerkt dat de retromeubeltrend niet meer weg te denken is. Het komt steeds vaker voor dat ontwerpers hun inspiratie uit het verleden halen en die vermengen met moderne details om decoratieve omgevingen samen te stellen.

De term “retro” betekent “in vervlogen tijden”, en verwijst naar iets dat eruitziet als de kenmerkende stijl van een of ander vervlogen tijdperk. Zo kan een retro kast geïnspireerd zijn op iets dat populair was in de jaren 80 of kan een ander product dat verwijzingen naar het verleden bevat, retro worden genoemd.

retro kast

Nostalgie en elegantie

Perfect voor vrolijke en optimistische mensen, het beste aan het kiezen voor retro meubilair is dat het de nostalgie van andere tijden terugbrengt. Dus, als je jouw huis wilt hervormen om het elgante kenmerken van het verleden te geven, bekijk dan de tips die wij geven!

Retro meubilair X architectuur

Een goede manier om te kiezen welk meubilair bij jouw huis past, is de architectuur van het pand te observeren. Je kunt bijvoorbeeld de posities van de ramen, de configuratie van de deuren en de plaatsing van de gangen observeren, alvorens ter inspiratie een retro-tijdperk te kiezen.

Bekijk aan de hand van het ontwerp van jouw huis en de architectuurstijl waartoe het behoort, welke retro-meubels jouw inrichting zullen aanvullen.

Retromeubelen kiezen die het best bij jouw huis passen, is ook een duik nemen in een oud tijdperk waar de stijltrends overeenkomen met jouw huidige smaak.

De meubels die in elk decennium van het verleden werden gebruikt, hebben hun eigen kenmerken (kleuren, materialen en afwerkingen), en die zullen weerspiegelen wat je in jouw huis zoekt.

Als je bijvoorbeeld van popart houdt, kan het belangrijk zijn om goed onderzoek te doen naar de jaren 1950, en een retro kast te kiezen die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Als je van verfijning houdt, zullen retro-meubelen geïnspireerd op de jaren 1920 waarschijnlijk geschikter zijn.

Zet retro-meubelen in de kijker

Je hoeft niet een hele retro inrichting te maken rond een enkel meubelstuk. Maar om de nadruk te leggen op retro meubilair, moet je het goed plaatsen.

Onze tip is dat je ze op prominente plaatsen plaatst, of op plaatsen waar de blik van de kijker direct op het retro-meubel is gericht. Geloof ons, als je dat als resultaat krijgt, weet je dat je de decoratie goed hebt.