Mijn ervaring met raamfolie van WindowDeco

Window Deco raamfolie geeft je raam net iets extra’s. Ik had dit zelf bij een vriendin thuis gezien. Ik vond het er zo mooi uitzien dat ik het zelf ook graag wilde proberen. Dus ik heb zelf raamfolie besteld en ben er mee aan de slag gegaan. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan hieronder verder!

Waarom raamfolie?

Raamfolie is hartstikke handig en heeft meerdere functies. Raamfolie is vooral fijn als je bijvoorbeeld direct langs een weg woont waar je veel inkijk hebt. Dan wil je natuurlijk meer privacy. Maar dit wil je wel zonder je huis gelijk donker te maken met gordijnen of lamellen te moeten plaatsen. Raamfolie biedt hier dan de perfecte oplossing in. Het is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe gordijnen of lamellen en bovendien kan raamfolie ook erg mooi zijn. Doordat je verschillende soorten raamfolie hebt, is er dus veel keus en zit er altijd wel wat bij naar jouw smaak. Doordat raamfolie makkelijk is aan te brengen, kun je vaak variëren van ontwerp. Dit houdt het leuk. Nog een voordeel dus!

Diverse soorten raamfolie

Ik heb altijd gedacht dat raamfolie iets simpels was zonder te veel poespas. Het moest er vooral ‘clean’ uitzien en je helpen tegen privacy. Maar tegenwoordig is raamfolie veel meer. Raamfolie kun je ook makkelijk als decoratie inzetten. Er zijn online heel veel soorten patronen en maten in raamfolie te vinden. Je kunt je gewenste patroon dan uitkiezen, passend bij jouw raam of glazen deur. Vervolgens heb je zelfs de keuze in welke kleur je je raamfolie wilt. Liever gewoon de natuurlijke kleur of pimp je je raam met een hippe kleur? Tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Zo is er dus voor ieder wat wils!

Het aanbrengen van raamfolie

Het aanbrengen van raamfolie ging ook gemakkelijker dan ik dacht. Ik heb eerst mijn raam even goed schoongemaakt met water en een spons. Vervolgens hoefde ik alleen maar de beschermlaag eraf te halen en de raamfolie goed tegen het raam te drukken. Zorg er hierbij wel voor dat er geen luchtbellen onder te komen zitten. Mocht dit wel het geval zijn, probeer het dan weg te krijgen. De meeste kleine luchtbellen trekken vanzelf wel weg. Ik raad raamfolie dan ook zeker aan iedereen aan!