Kies voor vakkenkasten als je het overzicht wil behouden

Een heikel punt op verschillende werkplekken is vaak dat de voorraad niet altijd overzichtelijk is geïnstalleerd of gemonteerd. Dan vormen de vakkenkasten een uitstekend alternatief. Denk maar in eerste instantie aan schroeven die je in alle maten moet stockeren en sorteren. Zoals de benaming het doet vermoeden is de kast netjes in vakken verdeeld. Zo behoud je niet alleen het overzicht, maar het vergemakkelijkt ook om de inventaris op een makkelijke manier op te volgen. In het merendeel van de gevallen worden vakkenkasten verdeeld door middel van schotten die uit kunststof bestaan. Met deze voorziene schotten is het mogelijk om zelf de verschillende vakken te bepalen volgens de afmetingen die je persoonlijke voorkeur genieten.

Vakkenkasten aanschaffen is ideaal voor wisselende voorraden

Vakkenkasten kopen lenen zich perfect voor goederen met een wisselende voorraad, zowel op vlak van afmetingen als hoeveelheden. Naast het opruimen en inventariseren van de voorraad, zorgen vakkenkasten dat het opgeslagen materiaal makkelijk te vinden is. Elke werknemer kan probleemloos overzienzien wat waar is gestockeerd. Vakkenkasten bieden de mogelijkheid om aan de voorkant van een zogeheten legbord een etiketten rail te plaatsen. Op die manier kan je makkelijk aangeven welk materiaal in de vakkenkast ligt. Het markeren gebeurt vaak met zelf geprinte etiketten of dankzij barcodes.

Vakkenkasten heb je voor elk budget

Een vakkenkast koop je vooral om het overzicht te bewaren van je stock. Voor elk budget vind je voorraadkasten. Het grote pluspunt is dat je de kasten kan kopen in verschillenden maten zoals je dit zelf wil samenstellen. Vakkenkasten zijn in principe open kasten. Wie de voorkeur geeft om de voorraadkast toch af te sluiten, kan altijd een bijkomend accessoire voorzien. Eén van die oplossingen is een voorzet deur zodat je alles kunt afsluiten wanneer veiligheid primeert. Een vakkenkast wordt bijna overal in een magazijn gebruikt omwille van het gebruiksgemak. De meest voorkomende plaatsen waar vakkenkasten functioneren zijn in magazijnen voor auto- en motoronderdelen, pak- en sorteercentra, metaalbewerking en montagebedrijven.