Je een kok voelen in keukens goedkoop

Ze zeggen weleens dat mannen niet subtiel kunnen zijn.. Mijn ervaring is dat ze dat best kunnen proberen hoor. Mijn vriend is er althans zo eentje. Die houdt niet zo van de confrontatie en dan draait ie weleens een beetje om de hete brei heen. Of hij denkt hetzelfde als een vrouw, dat als hij het maar subtiel mogelijk brengt, zijn vriendin (en dat ben ik) het vanzelf wel zal oppakken. Weetje, daar heeft hij volkomen gelijk in, want hoewel ik het de eerste keer misschien niet altijd meteen door heb, is het de tweede keer dat hij iets subtiel laat vallen helemaal duidelijk. Dan gaat mijn brein werken en leg ik ineens de link dat hij er dus duidelijk mee bezig is. Zo had hij het laatst drie keer in de week ineens over keukens goedkoop. Bij de derde keer dat hij de woorden hoogglans keukens noemde zei ik: ho, wacht eens even, wat is hier aan de hand dat ik het nu al voor de zoveelste keer voorbij hoor komen? Mijn vriend biechtte op dat hij bij een kennis van hem was geweest en helemaal onder de indruk was van diens keuken en een beetje jaloers was geweest. Hij wil het nu ook, niet vanuit een ‘keeping up with the Joneses’ idee maar omdat hij ook zo lekker rond wilde kunnen lopen in de keuken en zich echt een kok kon voelen.