Inrichten kapperszaak

Heb je eindelijk je opleiding afgerond of denk je dat je eindelijk de skills hebt die nodig zijn voor een professionele kapper? Dan wordt het waarschijnlijk tijd voor je eigen kapperszaak. Je hebt gespaard, gestudeerd en bent getraind, klaar voor de uitdaging. Je vraagt je alleen vast af hoe je zo een kapperszaak kan inrichten, in dit artikel zul je tips lezen over wat je zou kunnen toevoegen in je kapperszaak om het extra stijlvol te maken en je klanten tevreden te stellen. Het gaat uiteindelijk wel om wat jij wilt representeren met je zaak, dus maak alleen gebruik van wat jij leuk vind!

Fysieke toevoegingen

Een heel leuk idee om toe te voegen aan je kapperszaak is een grote staande spiegel aan het begin van je kapperszaak. Voeg hier wat leuke bordjes en kleurtjes aan toe en het is een perfecte plek voor klanten om foto’s in te maken van het hele outje wat de nieuwe haartjes extra in vorm laat brengen. Dit is indirect ook marketing voor je bedrijf omdat zulke foto’s snel worden gedeeld op social media, hier lees je in de volgende alinea meer over. Maak de grote staande spiegel zo uniek mogelijk zodat het gelijk duidelijk is dat het jouw kapperszaak is, zo zal je met de tijd meer klanten kunnen trekken. Het is verder ook erg praktisch voor je klant om hun haren in zijn geheel te bekijken.

Digitale toevoegingen

Met een digitale toevoeging wordt social media bedoeld. Vele social media kanalen zoals instagram, snapchat en tik tok worden gebruikt door bedrijven als directe en indirecte marketing om zo populair mogelijk te worden wat ervoor zal zorgen dat je steeds meer klanten zult krijgen. Het is de bedoeling dat wanneer je klant een foto maakt in de spiegel dat die gedeeld wordt op social media, wanneer je bijvoorbeeld je instagram naam ook plakt op de spiegel of geeft aan de klant kan je getagd worden en zullen de volgers ongetwijfeld een kijkje nemen op jouw account. Wanneer dit door steeds meerdere wordt gedaan en wordt verspreid zal er meer interesse komen van potentiële klanten om een keer te knippen bij jou.