Hoe kies je een leeslamp?

Het kiezen van een betere leeslamp is verre van kinderspel, vergeleken met de vele modellen op de markt. Nu heb je dit apparaat zo hard nodig om van stress af te komen en urenlang te kunnen lezen. Bovendien is ’s nachts, in alle rust, de beste tijd om te lezen. Gelukkig is er een lamp waarmee je je favoriete roman kunt afmaken zonder je dierbaren te storen: de leeslamp.

Focus op de juiste stijl

Verschillende merken verschijnen tegenwoordig op leeslampjes. Ze zijn allemaal bedoeld om speciaal te zijn en proberen de aandacht te trekken van leesliefhebbers. Je bent ongetwijfeld op zoek naar een model dat de kamer een unieke stijl te geven, zonder visueel comfort te verwaarlozen. Weet dat er niets ideaal is dan wedden op een apparaat dat gemakkelijk te verplaatsen is. Dus waar je ook bent, je kunt jouw lamp met een simpel gebaar meenemen. Het moet licht en stijlvol zijn.

De keuze van een goede lamp hangt meestal af van de oppervlakte van de kamer. Als jouw slaapkamer een beperkt aantal vierkante meters heeft, kun je beter kiezen voor wandmodellen. Zonder omvangrijk te zijn, zullen ze je een betere leestijd geven. Eenmaal geïnstalleerd, zorgen ze voor een rustige sfeer in de kamer.

Laat jouw fantasie de vrije loop

Aan keuze is er geen gebrek aan bureaulampen. Je kunt lampen bijvoorbeeld in Scandinavische stijl, met klem, verstelbare spots, industrieel, om in koper te plaatsen en vele anderen. Je hoeft dus alleen maar jouw fantasie de vrije loop te laten om alle accessoires in het appartement of huis te matchen.

Bij de keuze van leeslampen moeten we daarom niets aan het toeval overlaten. Niets belet je om in te spelen op je talenten als decorateur door te spelen op de stijl tussen tafel en lamp.

Maak de keuze volgens het type

Om te profiteren van zowel discrete als gerichte verlichting, moet een bureaulamp met smaak worden gekozen. Hoewel het apparaat discreet is en niet de hele kamer verlicht, kunt je jouw passie voor lezen volledig uitleven. Je kunt het klassieke type kiezen als je van de minimalistische en basisstijl houdt.

Er zijn ook LED-modellen die zuiniger en tegelijkertijd efficiënt zijn. Een smartbureaulamp daarentegen omarmt tegenwoordig de vruchten van de technologie. Het heeft een aanraaksensor in de lamp, waardoor de gebruiker de lamp met een simpele aanraking kan inschakelen. Er zijn ook oplaadbare of draadloze typen die een batterij hebben die een lange levensduur van de batterij biedt.