Heb jij je dakdoorvoeren eens gecontroleerd op waterdichtheid?

Dakdoorvoeren

Dakdoorvoeren voeren het water van je dak af. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar heb je ooit eens gekeken of al het water wel wordt afgevoerd? Hierbij moet ik eerlijk zeggen dat ik dat zelf ook nooit deed. Hierbij ging ik er maar van uit dat het goed ging. Bij mijn huis gaat het ook goed, maar die heeft dan ook een punt dak. Daardoor is het natuurlijk een stuk lastiger voor water om te blijven liggen. Regelmatig de goot schoonmaken om alle bladeren en takjes van de bomen er uit te halen.

Regen

Dakdoorvoeren van kunststof

Waar ik mijn woning wel de benodigde aandacht gaf, keek ik vrijwel nooit om naar mijn schuur. Achteraf had ik dat beter wel kunnen doen, maar dat is altijd zo met achteraf. Mijn schuur heeft een plat dak, waarbij het water op twee plekken weggevoerd kan worden. Nu vraag je waarschijnlijk af waarom ik dan deze blog heb geschreven. Na een flinke hoosbui zag ik dat de goot van mijn huis verstopt zat. Dit kan ik makkelijk spotten, omdat er dan druppels langs de goot lopen. Toen bedacht ik me dat ik mijn schuur ook meer eens moest controleren. Er lag nog een klein laagje water op, maar dat kan ik me voorstellen. De doorvoeren waren redelijk schoon, maar het water liep niet alleen weg door de doorvoeren, maar ook ernaast. Ze sloten niet meer goed aan, waardoor het water op meerdere manieren naar beneden ging.

Kunststof

Hierbij had ik wel het geluk dat ik geen lekkage had, want dat zou een hoop gedoe met zich meenemen. Ik ging opzoek naar nieuwe. Na een beetje zoeken op Google kwam ik op de website van Werova. De bouwwinkel in de buurt had niet de juiste maat, waardoor ik naar een alternatief aan het zoeken was. Gelukkig voor mij is Werova een specialist op dat gebied. Ze bieden je namelijk diverse dakdoorvoeren aan met standaard een folie. Hierdoor weet ik nu zeker dat de afvoer waterdicht is.