Een huis laten bouwen

Lees in deze tekst over het laten bouwen van een huis. Over het algemeen laat iemand een huis bouwen als het specifieke wensen heeft, of een zeer eigen smaak. Een voorbeeld van specifieke wensen is een woning met een praktijkruimte eraan. Zo’n pand heeft vaak een dubbele voordeur, één voor de woning één voor de praktijk, en tussen de woning en de praktijkruimte is er dan ook nog een tussendeur. Voorbeelden van een eigen smaak zijn er ten over. Bij Almere is een nieuwe wijk waar wat beroemdheden wonen en daar staan de meeste excentrieke extravagante optrekjes. In deze tekst gaat het dan ook nog over enkele bouwwijzen.

Houtskeletbouw

Bij een huis laten bouwen is het soms lastig om het tempo erin te houden. Iedereen wil zijn of haar bouwwerk tussen april en oktober laten realiseren, dat is logisch, het werk komt niet stil te liggen door vorst. Alleen bij specifieke bouwwerken kan dat wel eens anders uitpakken. Overweeg eens een prefab woning. De naam prefab zegt het al, vóór fabriceren. In een loods waar geen weersinvloeden zijn worden elementen gemaakt die op een vrachtwagen naar de plek kan worden gebracht waar het huis moet komen. Nadat er een werkvloer is gemaakt wordt in een week tijd precies die woning weggezet die jij wil hebben.

Bestaand object verbouwen

Als alternatief voor een huis laten bouwen zou je ook een bestaand object kunnen laten verbouwen tot die woning die volledig aan je wensen voldoet. Hierin zijn tal van voorbeelden. Bijvoorbeeld een oude bungalow, deze was nog ontworpen in de tijd dat het niet op kon met de fossiele brandstoffen. Alle warmte ging door het platte dak naar buiten. In de zomer draaide daar de airconditioning op volle toeren. Maar het was wel een vrijstaand pand op een mooi groot kavel. Het pand is zo afgebroken, alleen de buitenmuren stonden er nog. Aan de binnenzijde een volledig eigen indeling precies naar de wensen van de bewoner.