Designen is een kunst

klassieke meubels 5

Waar sommige mensen zeggen dat het moeilijk is om een design te maken, blijkt het in de praktijk toch vaak anders. Iedereen kan designen (op verschillende manieren). Als men een eigen plekje heeft, dan wil men dat personaliseren. Wat is er nou fijner dan spulletjes om je heen hebben waar je iets mee hebt? De wingchair toont met gemak aan dat het klokje thuis altijd het fijnst tikt. Je hoeft er maar weinig aan te doen om een mooie look te creëren. Een meubelstuk kan een groot verschil maken als het gaat om het maken van onze eigen plek, een warmere en meer gastvrije plek.

Kunst als uitlaatklep

Van de magische oorfauteuils gaan we naar de wanddecoratie. Het eerste wat vaak in mensen opkomt hierbij zijn schilderijen. Wanddecoratie is veel meer dan alleen schilderijen of spiegels. Het behang of het verfwerk zijn bepalend voor het thema dat je wilt uitstralen. Daarnaast kun je met details en accenten sferen creëren die je huis doen aanvoelen als wat je maar wilt. Je kunt er veel in kwijt totdat je een plek krijgt waar je helemaal tevreden mee bent. Je moet helemaal tevreden zijn met het resultaat, anders is het iets waar je veel spijt van kunt krijgen aangezien je er veel geld, tijd en moeite in investeert.

Warmte in huis

Het gevoel van warmte in huis is in deze tijden vaak lastig te verkrijgen. Toch kun je met de klanken van je huis veel bereiken. Een mengsel van kleuren en decoratie kunnen een ruimte een totaal ander gevoel bieden. Het is bijna als magie. Blauwe tinten veroorzaken sneller een kouder gevoel dan de warme tinten zoals oranje, rood en bruin. Als je de muren net blauw hebt gemaakt en een gevoel van spijt krijgt, kun je kiezen om er tegenover warme bruine stoelen neer te zetten en voeg warme decoratie toe aan de muren om het koude gevoel te verminderen.