Decoreer je huis met droogbloemen

De zomer is voorbij en de winter komt eraan. Alles wordt weer zo grauw, maar dat hoeft niet zo te blijven. Je kan je eigen huis weer vrolijk laten lijken om je beter te laten voelen, en bovenop kan je ook nog complimentjes krijgen van jouw vrienden en familie wanneer ze op visite komen. Je kan zelf droogbloemen maken maar dat is een heel ingewikkeld en langdradig proces, dus het best kan je de droogbloemen aanschaffen bij een groothandel droogbloemen. Zij hebben dan al het werk voor je gedaan en het enige wat jij hoeft te doen is de mooiste bloemen uitkiezen en aan de slag te gaan met het inrichten van jouw mooie woonkamer. 

Waarom geen verse bloemen?

Verse bloemen zijn wel heel mooi, maar binnen een aantal dagen gaan ze dood en moet je weer een nieuw boeket gaan aanschaffen. Op lange termijn kost dat natuurlijk veel geld, vooral als je ten alle tijden heel graag mooie, kleurrijke bloemen in huis wilt hebben. Het grootste voordeel van droogbloemen is het feit dat ze extreem langdurig zijn en dat ze heel het jaar verkrijgbaar zijn. Zo betaal je eenmaal voor prachtige droogbloemen bij je dichtstbijzijnde groothandel droogbloemen en heb je dan voor een hele lange tijd mooie bloemen op je eettafel. Je kan dan heel de winter in je eigen huis voelen alsof het weer lente is en kan je het altijd gezellig houden met je bezoekers.

Waarom zijn droogbloemen nu zo trendy?

Het is niet alleen nu dat droogbloemen zo populair zijn. Deze trend bestaat al jarenlang en dat is misschien dan ook de reden waarom je ze als kind voorbij hebt zien komen bij je oma’s huis. Ze worden vooral als decoratie gebruikt en sinds duurzaamheid de laatste jaren  zo belangrijk is geworden zijn mensen weer begonnen met het gebruiken van droogbloemen voor de inrichting van hun huizen. Het is dan ook zo romantisch om bijvoorbeeld een droogbloem te zetten tussen je favoriete boek, of een aantal droogbloemen binnen een fotolijstje te stoppen voor wat extra kleur en fantasie op je muur.