De voordelen van kunstgras

Steeds meer wordt er gebruikt gemaakt van kunstgras. In het verleden was dit alleen maar weggelegd voor professionele grasvelden, zoals sportvelden, maar een gazon van kunstgras in je eigen tuin is tegenwoordig heel goed mogelijk. Je bent gegarandeerd dat je gazon er altijd fris en strak bijligt, zonder dat dit je veel moeite hoeft te kosten. En dat is niet het enige voordeel. Kunstgras heeft ten opzicht van echt gras vele voordelen, die ik hieronder zal samenvatten.

De voordelen op een rijtje

• Weinig onderhoud
Kunstgras vergt nauwelijks onderhoud. Toch moet je je gazon wel even reinigen en natmaken, maar vergeleken met echt gras, kost dit geen tijd. Je hoeft geen gras meer te maaien of bij te mesten, want kunstgras blijft altijd mooi
• Niet afhankelijk van het klimaat en schaduw
Bij natuurlijk gras is de ligging heel belangrijk. Je gazon mag dan nooit in de felle zon liggen en ook schaduw is niet gezond. Bij kunstgras heb je deze problemen niet. Je kunt je gazon overal aanleggen waar je wilt. Ook in hete zomers, zal het gras niet dood gaan en blijft je gazon gewoon mooi groen.


• Geen last van pollenallergie
Veel mensen hebben last van hooikoorts. Vooral met een groot gazon, kan je hier best veel last van hebben als je daarvoor gevoelig bent. Midden in het pollenseizoen kun je heerlijk op een kunstgras gazon liggen, zonder dat je last krijgt van alergie.
• Geen last van insecten
Omdat kunstgras geen natuurlijk product is, zal het geen ongedierte aantrekken, zoals muggen, wespen of zelf mierenhopen in het gras. Je gazon blijft zo altijd ongediertevrij.
• Intensief te gebruiken
Een natuurlijk gazon kan je alleen intensief gebruiken wanneer je speel- of sportgras hebt. Kunstgras is altijd en overal intensief te gebruiken zonder dat het de kwaliteit aantast.