Dakdekker voor een nieuwe dak

Een dak is een essentieel onderdeel van jouw huis. Echter, is het ook meteen erg kwetsbaar. Je moet een dak namelijk vaak onderhouden. Door het toepassen van de juiste onderhoud zorg je ervoor dat de levensduur van de daken verlengd worden en dit wil je natuurlijk bereiken. Het kan echter voorkomen dat je een nieuw dak nodig hebt en dan is het zeker een aanrader om een dakdekker in te schakelen. Een professioneel bedrijf kan jou volledig ontzorgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de juiste partij zijn als het gaat om dak renovatie. Sta je op het punt om een nieuwbouw woning te kopen en mag je nog een dak uit kiezen, dan is dat zeker aan te raden om dat te doen door een professioneel dak bedrijf die alles van A tot Z regelt. Zo moet je bijvoorbeeld aan meer denken dan dat je in eerste instantie denkt. Bijvoorbeeld het goed isoleren van een dak is een onderdeel wat vele vergeten.

De kosten

Een dakdekker kost gemiddeld €45,- per uur inclusief btw, maar dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook materiaalkosten vergoeden. Als je kiest voor een plat dak dan ben je gemiddeld voor een dak van 50 m2 tussen de 2.000 en 3.000 euro kwijt. Als je kiest voor een hellende dak kost deze meer. Dit komt  omdat er meer hoeken in het dak zitten waardoor er meer materiaal nodig is. Hierbij ben je tussen de 2.000 en 6.000 aan materiaalkosten kwijt. Natuurlijk kun je tegenwoordig ook buitenlandse partijen inschakelen die voor jou aan het werk gaan. Zo zijn Poolse bedrijven steeds meer een intreding aan het doen op de Nederlandse markt. Hierdoor kun je goedkoop profiteren van professionele dienstverlening.

Vergelijken is altijd handig

Het is altijd goed om een dakdekker te vergelijken op het internet. Hierdoor weet jij zeker dat je de juiste partij kiest voor jouw klus. Je wilt immers niet dat je teveel betaald voor een nieuwe of bestaande dak. Het is daarom altijd verstandig om goed te vergelijken en recensies op te vragen. Een dak is een cruciaal onderdeel en hierdoor is het wel noodzakelijk dat je de benodigde tijd besteed voor het uitkiezen van een juiste dak.