Balkonscherm of privacy scherm

makelaar Oudenbosch

Een balkonscherm wordt ook wel privacy scherm genoemd. Er zijn veel verschillende schermen voor balkons te koop. Zo kun je kiezen voor doeken tussen de spijlen door of voor rieten matten. Maar deze houden maar korte tijd, beschermen je niet helemaal tegen de wind en zijn niet echt mooi te noemen. Wanneer je kiest voor een glazen scherm aan alle drie de kanten van je balkon ziet het er mooi uit en het gaat jaren mee. Woon je in een appartementengebouw dan heb je waarschijnlijk boven jouw balkon nog een balkon zitten. Als dat zo is, kun je ervoor kiezen om het hele stuk tussen deze twee balkons te voorzien van schermen. Die kunnen zo geplaatst worden dat ze opengeschoven kunnen worden bij warm weer en gesloten kunnen worden als het erg waait of wat killer is. Het glas dat gebruikt wordt is veiligheidsglas.

Mag je altijd een balkonscherm plaatsen?

Of je altijd een balkonscherm mag plaatsen hangt af van de VvE van jouw appartementencomplex. Wil je op een balkon van je eigen woning schermen plaatsen dan kun je te maken krijgen met de welstandscommissie. Je kunt bij de VvE of de gemeente navragen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt dit ook navragen bij een gespecialiseerd bedrijf want zij weten alles van wettelijke regels en bouwbesluiten. De privacy schermen worden vaak geplaatst bij galerij balkons ofwel balkons die aan elkaar grenzen. Wanneer je deze wilt vervangen moet je ook even informeren of dat zomaar mag en wat de regels hiervoor zijn. De privacy schermen zijn in veel maten en kleuren te verkrijgen waarbij het scherm ook gemaakt kan zijn van veiligheidsglas. De schermen voor een balkon kunnen gemaakt worden van veiligheidsglas met een dikte tussen de 8 en 12 mm.

Hoe worden de schermen gemaakt

Een balkonscherm of privacy scherm kan worden gemaakt van diverse materialen. Op dit moment worden kunststof schermen het meest verkocht. Alle schermen zijn voorzien van aluminium basisprofielen die gespoten kunnen worden in elke standaard RAL-kleur. De (glas)platen zijn tussen de 8 en 12 mm dik, onderhoudsvrij en kunnen geleverd worden in diverse decors. Een balkon- of privacy scherm wordt altijd op maat geleverd en wordt, in de meeste gevallen, ook door vakmensen geplaatst. Dat houdt in dat, als je een offerte aanvraagt, er eerst iemand van het bedrijf komt meten. Zo weet je zeker dat het hekwerk precies past. Deze persoon kan je ook adviseren over het soort hekwerk en de dikte van de platen. De dikte van de platen is ook afhankelijk van de ligging van het balkon. Hoe meer wind de platen vangen hoe dikker de schermen moeten zijn.

Balkon- of privacy schermen gebruiken voor ander doeleinden

Natuurlijk wordt een balkonscherm het meest geplaatst bij balkons. Elk appartementencomplex met balkons maakt gebruik van schermen. Die worden in de eerste plaats gebruikt om de wind tegen te gaan en tegen inkijk. Maar je kunt een balkon- of privacy scherm ook plaatsen tussen twee woningen want ook daar zorgt het scherm voor minder inkijk. Ook bij de voordeur kun je een balkon- of privacy scherm plaatsen waarbij deze ook dient om meer privacy te verkrijgen. Voor elk balkon zijn schermen te koop.